Tiny house Issho

Om ondernemers te laten samenwerken bedacht ik het tiny house concept Issho. Issho is Japans voor samen en is mijn uitgangspunt voor dit ontwerp. Deze tiny houses bieden de mogelijkheid om thuis te blijven werken maar toch in contact te staan met andere ondernemers. Een tiny house bestaat uit een grid van 4 kolommen geïnspireerd op de Japanse "Shibui": eenvoudige schoonheid, detail en een liefde voor natuurlijke materialen. Doordat het grid vrij in te delen is en aan elkaar te koppelen is, ontstaat er een manier van samen wonen en werken.

In de tiny house is een vaste werkplek die gescheiden wordt van het woongedeelte door schuifdeuren. Door de mogelijkheid om deze open te schuiven kan je een grotere thuiswerkplek creëren. De werkplek van de tiny house kan aan eenzelfde werkplek gekoppeld worden zodat er een samenwerkplek ontstaat. Zo kunnen er meerdere werkplekken gekoppeld worden en kan er een community ontstaan. 

De tiny house bestaat uit een grid van 6 kolommen. Deze is ingedeeld in een woonkamer, slaapkamer en werkkamer, welke samen een oppervlakte hebben van 43 vierkante meter. De woonkamer is het centrale leefgedeelte. Vanuit deze ruimte kan je naar de slaapkamer met ensuite badkamer en aan de andere kant naar de werkkamer. Door de schuifdeuren kan deze makkelijk betrokken worden bij de woonkamer. Door het grijze glas kan er wel naar de werkkamer gekeken worden maar niet andersom. Hierdoor behoud de woonkamer het gevoel van privacy.