Hoe creëer je een mediterraans interieur?

04-12-2023

De koude winter dagen staan voor de deur. Des te meer reden om een warme en gezellige plek te creëren binnen! Met deze mediterraanse kleuren en materialen geef jij meer warmte aan je interieur.  

De Côte D'Azur als inspiratiebron.

Op mijn 19e vertrok ik als Au pair naar Monaco, daar woonde ik in een gastgezin waar ik een nieuwe taal en een nieuwe cultuur leerde kennen. 11 maanden later, toen het schooljaar voorbij was, wilde ik nog niet naar huis. Ik solliciteerde bij een bed&breakfast in Nice. Twee jaar lang heb ik genoten van de middellandse zee, de relaxte leefstijl, het eten, de zon en de mensen die ik ontmoette. Een ervaring waar ik nog steeds enorm van kan nagenieten, maar ook een grote inspiratiebron is voor mijn interieur ontwerpen en schilderijen!

De volgende mediterraanse elementen kan jij toevoegen in jouw interieur project!


De basis

Zorg voor een rustige en lichte basis. Denk aan wit, licht grijs of beige. Elementen die je later toevoegt komen hierdoor extra tot hun recht!

Natuurlijke tinten

In Zuid-Europese interieurs wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan hout, wol, aardewerk, leer en natuursteen.  

Tip: maak een selectie van jouw favoriete kleuren en materialen en laat deze terug komen in de verschillende ruimtes. 

Groen

Zeg mediterranee, dan zeg je palmbomen, cactussen, olijfbomen en citrusbomen.

Deze planten shop je voor een mediterraans interieur:

  • Paradijsvogelplant (Strelitzia nicolai)
  • Yucca (Yucca elephantipes)
  • Citrusplant (Citrus sinensis 'Limone')
  • Olijfboom (Olea europaea)
  • Monstera (Monstera delicosa)
  • Cactus (Euphorbia erytrea)

Beton (look)

Betonlook verf is een kant-en-klare ecologische verfsoort, waarmee je jouw wand een mooie natuurlijke uitstraling geeft.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten betonlook verf te vinden.

  • Op betonlook.nl vind je veel verschillende kleuren en vraag je makkelijk kleurstalen aan.
  • Ook bij De oude bank vind je mooie betonlook verf en op de website staan handige instructie video's.

Tegel met print

Een echt statement maken? Kies voor tegels met een vrolijke print, of tegels in verschillende kleuren gelegd in een patroon. Door in de rest van de ruimte een rustige basis te houden, creëer je hierin een goede balans. 

Terra Cotta

Terra Cotta is een type aardewerk dat al duizenden jaren wordt gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld bloempotten, dakpannen en beelden. Het is gemaakt van natuurlijke klei die op hoge temperaturen wordt gebakken. De naam 'terra cotta' komt uit het Italiaans en betekent letterlijk 'gebakken aarde'. De karakteristieke roodbruine kleur is te danken aan het ijzergehalte in de klei.Nog meer inspiratie opdoen? Volg mijn Pinterest bord Mediterraans interieur & tuin.

Een reactie achterlaten? Leuk! Dat kan hieronder.