Weten waar je aan toe bent?

Dat snap ik!

Wat kan je precies verwachten van een interieur ontwerp en de extra diensten? En hoe gaat dit in zijn werk? Ik neem je stap voor stap mee! Wil je eerst meer informatie over de verschillende diensten? Klik dan hieronder.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, nemen we jouw wensen door. Wat wordt de functie van elke ruimte? Wie is de eindgebruiker en wat wil je overbrengen op deze eindgebruiker? Ik neem je mee in een brainstormsessie zodat ik jouw wensen optimaal kan verwerken in het concept en ontwerp. 

Welke dienst kies je?

Heb jij voldoende aan een 2D ontwerp, bestaande uit plattegronden, kleuren, materialen en meubel advies, of wil je graag een 3D ontwerp om een optimaal beeld te krijgen van de ruimte? Op basis van jouw wensen maak ik een offerte. 

Keuzestress? 

Begin dan met een interieur ontwerp basis (2D ontwerp). Na deze presentatie kan je nog kiezen of je toch een interieur ontwerp plus (3D ontwerp) wilt. Hetzelfde geldt voor de extra diensten zoals de shoplijst, verlichtingsplan en advies raamdecoratie. 

Concept en sfeerbeeld


Zijn er historische waarden? Wat zijn de behoeften van de eindgebruiker? Welke sfeer wil je dat de ruimte krijgt? Wat zijn de praktische eisen voor de ruimte? Het concept wordt het uitgangspunt en houvast voor het ontwerp. Daarnaast maak ik een sfeerbeeld met de look & feel van de ruimte. 


Interieur ontwerp BASIS 

Ik start altijd met het concept en sfeerbeeld. Dit is het uitgangspunt voor het ontwerp. Tijdens de eindpresentatie laat ik je de opties zien voor een nieuwe indeling met de daarbij horende kleuren, materialen en meubels. Al deze punten zijn verwerkt in een digitaal ontwerpboekje die ik je naderhand opstuur. 


Nu je het 2D interieur ontwerp gezien hebt, heb je de keuze om door te gaan met een 3D ontwerp. Dit geeft je de mogelijkheid om een optimaal beeld te krijgen hoe deze indeling werkt en hoe de kleuren, materialen en meubels uitkomen in de ruimte. 


Interieur ontwerp PLUS

Mocht je gelijk starten met dit pakket, start ik met het concept en sfeerbeeld en een voorstel voor de kleuren, materialen en meubels. De opties voor een nieuwe indeling laat ik zien in een plattegrond waarvan ik er één ga uitwerken in 3D. Heb je al gebruik gemaakt van het pakket interieur ontwerp basis, gaan we vanuit daar kijken naar een 3D ontwerp.


Tijdens de eindpresentatie presenteer ik je het resultaat van het 3D ontwerp. Naast het digitale ontwerpboekje krijg je een privélink met een video van het 3D ontwerp. Wil jij toch nog net dat beetje extra? Voeg een shoplijst, lichtplan of advies raamdecoratie aan je pakket toe. 


Extra diensten

De extra diensten kan je als losse onderdelen toevoegen aan je pakket. Deze kan je kiezen aan het begin van het traject, maar als je nog twijfelt, kan dit ook na de tijd. Onder de extra diensten vallen een shoplijst, lichtplan en advies raamdecoratie. 

De shoplijst helpt jou om het ontwerp daadwerkelijk te realiseren! Op deze lijst staan bijvoorbeeld de verfkleuren, vloeren, meubels, accessoires etc. uit het ontwerp. Je vindt hierop ook de prijs, leverancier, aantal en voor welke ruimte het product bedoelt is.

Een lichtplan is slim om in het begin van het traject mee te nemen in je pakket, zo kan de verlichting geïntegreerd worden in het ontwerpproces en haal jij alles uit de dienst. Mocht je dit niet hebben en later toch graag een lichtplan willen? Geen probleem. 

De keuze aan raamdecoratie is tegenwoordig ontzettend groot, dat maakt de keuze niet makkelijk. Je moet rekening houden met de kleuren, patronen, lichtdoorlatendheid en lichtinval. En daarnaast heb je ook nog keuze uit heel veel verschillende soorten overgordijnen, inbetweens, vouwgordijnen, jaloezieën, plissé gordijnen en nog meer! Ik geef je graag advies wat het beste in jouw ruimte past. Ook biedt ik de mogelijkheid om de ramen in te meten mocht dit nodig zijn. 


Heb je nog vragen?